4 Overwegingen bij het kiezen van een partner voor gepersonaliseerde video’s

15 februari 2017
Gepersonaliseerde video expert

Gepersonaliseerde video’s bieden adverteerders en ondernemers een uitstekende mogelijkheid om hun doelgroep meer te betrekken alsook voor het creëren van een langdurige, winstgevende relatie. Echter, het voornaamste probleem hiermee is dat je de klantgegevens met je video partner moet delen. Dit kan een potentieel gevaar voor je bedrijf opleveren, helemaal wanneer je niet op de juiste manier handelt. Hieronder worden 4 aanbevelingen besproken waar je je aan moet houden om het hoogste veiligheidsniveau te kunnen handhaven terwijl je tegelijkertijd effectieve en inspirerende video ervaringen kunt leveren.

#1: Vertrouwelijke, gevoelige en persoonlijke informatie

Wanneer je kiest voor gepersonaliseerde video diensten betekent dit niet dat je noodzakelijkerwijs vertrouwelijke of gevoelige informatie zoals betaalgeschiedenis, afgeschermde gezondheidsinformatie of persoonlijk identificeerbare informatie hoeft op te nemen om succesvol te kunnen zijn. Als je vertrouwelijke informatie in de video’s moet opnemen, overweeg dan met partners met een SOC2 certificering in zee te gaan.

#2: Processen, certificeringen en accreditaties

Als je succesvol wilt zijn met gepersonaliseerde video’s heb je bekwame partners nodig die diensten garanderen van uitmuntende kwaliteit, inclusief de bescherming van klantgegevens. Om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn is het verstandig om alleen met partners in zee te gaan die een erkende onderneming hebben. Het is noodzakelijk dat de video-leverancier een data-center veiligheidsbeleid, informatieveiligheidsbeleid en een ondernemingsplan heeft. Aarzel niet om een bewijs van certificering op te vragen.

#3: Opslag oplossing

Een van de belangrijkste eigenschappen van een veilige en betrouwbare video-leverancier is een die zakelijke gegevens niet opslaat. Het is wellicht waar dat verkopers die geen opslag mogelijkheden hebben normaalgesproken real time informatie binnenhalen op het moment dat de kijker klikt om de video te bekijken. In principe biedt dit bescherming en schaalbaarheid vanuit het perspectief van een bedrijf, terwijl dit tegelijkertijd relevante en up-to-date informatie oplevert vanuit het perspectief van een kijker.

#4: Gerenommeerde en robuuste klantenbestand

Het is mogelijk om een goede bedrijfspartner te beoordelen aan de hand van het aantal klanten dat zij bedient. In principe zullen video experts over een groot klantenbestand beschikken­­­ dat meerdere verticalen en fases in levenscycli overspant. Dergelijke zakelijke partners hebben uitgebreide kennis van de nuances en fijne kneepjes van jouw bedrijf en de sector en adviseren je over de juiste methodes om klantgegevens te beschermen.

 

Veiligheid en betrouwbaarheid is erg belangrijk bij het kiezen van een partner om gepersonaliseerde video’s te maken. Je moet er zeker van zijn dat je te maken hebt met een betrouwbaar bedrijf dat garandeert dat jouw klantgegevens niet in gevaar worden gebracht of anderszins aan derden worden blootgesteld. Met deze 4 overwegingen is het simpel een capabele en goede partner te vinden die je kunt vertrouwen in het creëren van jouw gepersonaliseerde video’s. Als vuistregel geldt: twijfel niet om certificeringen en accreditaties op te vragen omdat dit het bewijs levert of je te maken hebt met een bevoegd bedrijf of niet.