5 Fouten bij ontwikkeling en gebruik van gepersonaliseerde video

12 april 2017
Gepersonaliseerde video expert

Onder marketeers en adverteerders heerst veel enthousiasme als het gaat om het gebruik van zakelijke video’s. Dit medium is een noodzaak geworden teneinde een ‘pioneer’ perceptie te behouden of zelfs te creëren, vooral voor merken die online zaken doen. Het probleem is echter dat veel mensen gepersonaliseerde video campagnes toepassen zonder zichzelf één belangrijke vraag te stellen: Hoe kunnen deze video’s echt zinvol zijn voor mijn bedrijf?

Hieronder worden enkele veel voorkomende fouten beschreven die gemaakt worden met gepersonaliseerde video’s waardoor je het ware potentieel van jouw bedrijf misloopt.

#1: Video’s verspreiden zonder bedrijfswaarde te meten

Alleen het maken en versturen van gepersonaliseerde video’s is niet voldoende. Je moet verdere stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat ze worden geoptimaliseerd en aangepast aan de wensen en behoeftes van jouw bedrijf. Als je bijvoorbeeld wilt dat jouw video’s er toe leiden dat mensen meer blijven plakken alsmede een toename in het aantal terugkerende bezoekers, moet je er voor zorgen dat je regelmatig nieuwe video’s plaatst om zo de consument te verleiden vaker terug te komen om te zien wat er nieuw is. Grijp deze kans om resultaten te meten met elke nieuwe klant in jouw doelgroep matrix.

#2: Selectieve plaatsing van video’s

Video’s zijn een goede aanwinst waarmee je prominent online aanwezig kunt zijn. Waarom zou je investeren in deze marketing campagne als je geen duidelijke call-to-action hebt? Je zult waarschijnlijk betere click-to-play ratio’s zien wanneer je deze sectie toevoegt en de impact op je bedrijf voelt met een enorme omzet en winst. Streef tenminste naar een hoger percentage unieke gebruikers die jouw video’s afspelen en bekijken.

#3: Het hebben van statische video’s

Het internet is een dynamisch medium waarvan we de inhoud met de dag zien veranderen. Je moet niet overgeslagen worden. Anderen actualiseren continue hun inhoud, dus moet jij dat ook doen. Alle gepersonaliseerde video’s moeten de nieuwste producten, aanbiedingen, nieuws en natuurlijk het actuele aanbod en bonussen bevatten. Onthoud dat statische video’s of video’s die niet van tijd tot tijd worden bijgewerkt jouw website in een spookstad veranderen. Dat is niet de boodschap die je op je klanten wilt overbrengen.

#4: Zelf doen

Je moet nooit zelf proberen video’s te maken en te personaliseren, tenzij je een video goeroe bent. Raadpleeg professionele diensten van een gerenommeerd bedrijf dat succes garandeert. Online video’s voor bedrijven vereist specifieke expertise. Online experts kunnen je daarom helpen bij het navigeren in de nuances en je vertellen wat werkt en wat niet.

Mensen hebben de neiging een aantal veel voorkomende fouten te maken bij het investeren in gepersonaliseerde video’s. Zoals je kunt zien van de hier boven genoemde 4 voorkomende fouten, kun je serieuze schade oplopen wanneer je niet bij ieder onderdeel van de video het beschreven pad volgt. Zorg er voor dat je bij het verspreiden van video’s je succes opmeet. Voeg een duidelijke call-to-action toe, actualiseer geregeld de inhoud en overweeg experts in te schakelen om de job voor je te doen. Je zult geen spijt krijgen wanneer je deze factoren overweegt. Je zult er zeker van zijn dat jouw bedrijf zal groeien in de kortst mogelijke tijd!