Bent u een verzekeraar? Gebruik gepersonaliseerde video’s

22 februari 2017
Gepersonaliseerde video expert

Het Forrester’s verzekering trend rapport 2014 laat zien dat de verwachtingen en de bevoegdheid van consumenten geleidelijk aan de regels van verzekeraars veranderen. Consumenten hebben hogere verwachtingen voor gevestigde merken in termen van hun ervaringen met financiële aps, reis websites en natuurlijk online retailers. Dit heeft geleid tot de verhoging van gepersonaliseerde digitale ervaringen alsook interacties tussen de verzekeraar en de gebruikers.

Het feit dat de dynamiek van de industrie evolueert, betekent dat men gebruik moet maken van technologische vooruitgang om aan de digitale verwachtingen van de consument te voldoen en in de kern te houden. Dit betekent dat persoonlijke ervaringen relevant zijn wanneer deze real-time informatie bevatten en intrigerend wanneer ze bevoegd zijn door beweging en geluid.

Vandaag de dag heroverwegen grote verzekeraars de noodzaak om acquisitie te ondersteunen door hun polishouders te betrekken bij gepersonaliseerde video’s die gemaakt zijn aan de hand van verhalen van de consument. Volgens deskundigen in de industrie hebben deze verhalen de neiging om communicatietactieken van verzekeraars te verbeteren. Vervolgens wordt er een samenhangende en effectieve manier van communicatie gecreëerd in de gehele levenscyclus van de consument, terwijl gestreefd wordt naar meer loyaliteit en hogere winstgevendheid.

Haal de klant binnen

Hoe kunnen verzekeraars precies hun doelen bereiken om potentiele klanten polissen te laten kopen met minieme klantgegevens? Terwijl je veel marketeers vind die video’s als een tool gebruiken om bewustzijn te creëren, hebben diegene die gebruik maken van gepersonaliseerde video’s vaak betere resultaten. De video’s moeten informatie bevatten over potentiele polishouders, inclusief maandelijkse betalingen en additionele dekkingsopties. Een video die relevant maar licht verteerbaar is kan het ver schoppen in het opleiden van consumenten zodat deze de polis kan kopen.

Ontwikkel betere relatie met de klant

Ok, de klant heeft getekend voor nieuwe polissen. Nu moeten zij gerustgesteld worden dat ze de juiste keuzes hebben gemaakt. Op dit moment heb je de beste kans om hun vertrouwen te winnen en merk loyaliteit op te bouwen. Je kunt de informatie benutten en een persoonlijke band opbouwen die gericht is op het proactief informeren van de klant over de gekozen polis en het scheppen van verwachtingen voor de levering van het polis document. Gebruik de video’s om kort de toegevoegde diensten en programma’s uit te leggen en te benadrukken, zodat de klant nieuwe polissen kan maximaliseren. Raad verder diverse acties aan dat op de een of andere manier goede ervaringen kan opleveren.

 

Zorg ervoor dat de klant buiten de reclamatie wordt gehouden

Reclamaties kunnen erg emotioneel zijn en ongelukkige en ontevreden klanten opleveren. Dit heeft grote consequenties voor verzekeraars en polishouders, omdat deze de grootste operationele kosten van het bedrijf vertegenwoordigen. Op welke manier je via video’s communiceert met de klanten kan een groot verschil maken in termen van tevredenheid en natuurlijk de winstgevendheid van je bedrijf. Digitale interactie met gepersonaliseerde video’s kunnen polishouders gedurende het gehele proces begeleiden. Je zal het vertrouwen van de klant winnen door hen op belangrijke momenten in het proces te betrekken. Verder kan je de ervaring van de klant verbeteren en hen op een persoonlijk niveau te betrekken door hen erkend te laten voelen.