Gepersonaliseerde video en merkloyaliteit

7 mei 2017
Gepersonaliseerde video expert

Het ontwikkelen van merkloyaliteit is geen optie maar een must. Iedereen praat over klantenbinding. De recente overvloed aan marketing artikelen, blog posts, eBooks en gidsen heeft klantenbinding in de schijnwerpers gezet en het vraagt constant aandacht. Bedrijven moeten de stoute schoenen aantrekken en met de puzzel voor klantenbinding beginnen. Het ontplooien van persoonlijke en betekenisvolle relaties met klanten is de gouden regel, maar hoe kunnen bedrijven dit waarmaken?

De klanten van tegenwoordig zijn een grotere uitdaging
Volgens Forrester onderzoeksanalist, Emily Collins, hebben klanten in de digitale en enerverende wereld waarin we vandaag de dag leven meer macht en hebben ze hogere verwachtingen over de manier waarop bedrijven met hen communiceren en diensten verlenen.

Klanten worden overspoeld met keuzes
In ons moordende en concurrerende ecosysteem en met meerdere opties direct voorhanden zijn klanten verwend geraakt met keuzes om hun aankoop behoeftes te bevredigen. Dat betekent ook meer uitdagingen voor klantenbinding. Met stijgende polygame loyaliteit is het onderhouden van klantenbinding belangrijker dan ooit te voren.

Hoe doe je het? Zet de klant in het midden van attentie
Loyaliteit vereist investeren, committeren en barmhartigheid. Het gaat er om dat je luistert naar je klanten, hun behoeftes begrijpt en een hechte band creëert. Net zoals investeren in een vriendschappelijke relatie vereist het liefde. Persoonlijke marketing is de juiste manier omdat het de klant in het middelpunt zet en focust op het bouwen van een persoonlijke connectie. In het hart van loyaliteit moet je de klant in het middelpunt zetten. Hieronder staan 3 merken die een uitstekende persoonlijke marketing campagne hebben opgezet.

  1. Heinz “Get Well Soup” Campagne

In 2011, 2012 en daarna ook in 2013 en 2014 en ook eerder dit jaar nam Heinz haar klanten hun winter gemakken onder de loep met een gepersonaliseerde Heinz “Get Well Soup” Facebook campagne. Iedere klant kon Heinz haar iconische label van tomaten-crème of kip-crème soep personaliseren met bijvoorbeeld een beterschapsboodschap voor een zieke vriend. Het blik kon voor minder geld verstuurd worden naar een vriend dan een gewone ansichtkaart. De campagne leverde sterke betrokkenheid door het bieden van iets persoonlijks. Sally Meekins, de Heinz marketing manager van destijds, zei “Het was niet alleen het aanbod waar mensen mee bezig waren, het was het idee om mensen dichter bij elkaar te brengen.”

Deze champagne is een goed voorbeeld van productverbetering en klantenbinding. Door klanten meer gezag te geven door een persoonlijke groet op de verpakking toe te voegen worden hun waarden voorop gesteld en kan er een betekenisvolle band tussen de klant en het merk ontstaan. De kracht van emotionele en persoonlijke marketing in het verbinden van je klanten met je merk gaat over de waardering van je klanten.

  1. Hoe ga je GoPro? Virale Campagne

De GoPro champagne betrekt de volledige GroPro gemeenschap en adrenaline junkie liefhebbers wereldwijd met de start van een enorme online wedstrijd. Het benadrukt om het leven maximaal te leven door de focus naar ieder individu te verschuiven en hun speciale momenten vast te leggen op video en film. GoPro heeft het helemaal gemaakt. Hun marketing strategie ging over het motiveren van hun klanten om uit te gaan, hun droom na te leven, dit vast te leggen op camera en het online te delen met de rest van de GoPro gemeenschap. De campagne speelde perfect in op hun publiek’s liefde voor het leven en adrenaline behoeftes. GoPro vierde de passie van hun klanten. Door hen aan te moedigen om te delen, toonden ze aan dat ze om hen geven. De campagne had een sterke emotionele weerklank dat je het leven niet aan je voorbij moet laten gaan, om actie te ondernemen en andere mensen te inspireren hun dromen na te leven.

De grote winnaar van de GoPro Campagne – Motorrijden in de wolken

De campagne’s perfecte combinatie van persoonlijke expressie met emotionele ambities is het belangrijkste ingrediënt voor het succes van emotionele binding.

Hoe kan je een succesvolle persoonlijke marketing campagne voor je merk opzetten?

Begin door uit te vinden wat waardevol is voor je klanten en verbind dat met je merk door een functie of eigenschap van het product. Idealiter zouden de waarden betrekking moeten hebben op de persoonlijke doelen van de gebruiker. Merken moeten, door middel van associatie, gebruikers helpen deze doelen te bereiken. Het is niet gemakkelijk deze berichten te vinden en ze in de loop van de tijd vers en levend te houden. Maar het is de beste hoop voor het creëren van loyaliteit, relevantie en een winstgevende verkoop. Psychologen en professionele consultants kunnen helpen dit te identificeren, alsook inzichten en betekenisvolle thema’s te ontwikkelen die betrekking hebben op binding en loyaliteit.

  1. BBVA’s “eigen toekomst” gepersonaliseerde verzekerings video campagne

In een recente Idomoo gepersonaliseerde video campagne schoot de multinationale bank BBVA in de roos met hun gebruik van persoonlijke marketing via een nieuw en krachtig communicatiemiddel voor klantbetrokkenheid – Gepersonaliseerde video. Dit is hoe BBVA’s gepersonaliseerde pensioen video campagne bijdraagt aan de uitleg van pensioenplannen en investeringen aanmoedigt:

De uitdaging: Een pensioenplan op een innovatieve manier te communiceren naar het dalende segment van Millennials en het digitale publiek van vandaag de dag te motiveren om een pensioenplan op te zetten.

De uitvoering: BBVA vergroot klantenbinding door het gebruik van Idomoo’s gepersonaliseerde video. De campagne moedigde klanten aan om actief te sparen voor hun pensioen door een foto te laten zien van een ‘oudere ik’ die met een ‘jongere ik’ praat, zij bedankte voor het sparen zodat zij vandaag de dag comfortabel kan leven.

De emotionele kijk: Sparen voor de toekomst wordt geassocieerd met je toekomstplannen alsook om de zekerheid van je familie. Dit speelt sterk in op de emoties van een individu.

De persoonlijke kijk: Gedragseconoom en Idomoo Academic Advisory Board Member – Professor Shlomo Ben Artzi stelt dat het visueel verbinden met onze ‘oudere ik’ onze bereidheid om meer te sparen drastisch stimuleert.

Resultaten: BBVA heeft gezien dat digitale klanten meer investeren dan traditionele klanten. Dit dankzij de innovatieve benadering van een krachtige emotionele en persoonlijke simulatie van hoe hun eigen toekomst van dit spaarplan profiteert.