Gepersonaliseerde video op sociale media?

28 maart 2017
Gepersonaliseerde video expert

Online marketeers en ondernemers worden meestal geconfronteerd met een dilemma: Waar moeten ze hun gepersonaliseerde video’s plaatsen? Zetten ze hun video op YouTube of gewoon op hun eigen website? In 2009 werden er niet veel video’s geïndexeerd op de grote zoekmachines. Dit betekent dat wanneer iemand een video wilde zoeken ze dit meestal op YouTube deden.

Tegenwoordig bezoeken nog steeds veel mensen YouTube, maar Google heeft universele zoekopdrachten voor zich gewonnen waar alle video’s gezien kunnen worden, of ze nu op je eigen website geplaatst zijn, op Facebook of een ander platform. Als je je resultaten wilt maximaliseren en meer mensen naar je website wilt halen, moet je goed je keuzes overwegen als het om je video’s gaat. Hier zijn enkele nuttige suggesties:

  1. Plaats je video’s op YouTube

YouTube is na Google de tweede grootste zoekmachine. Waarom zou je je video’s niet daar plaatsen waar meer publiek is? Plaats zoveel mogelijk video’s op YouTube en zorg ervoor dat ze op een bepaalde doelgroep zijn gericht. Pas wel op voor privacy gevoelige informatie bij gepersonaliseerde video’s.

  1. Plaats ook video’s op je eigen website

YouTube doet het goed als het gaat om het genereren van verkeer naar je website. Echter, als je wilt dat meer mensen informatie zoeken over jouw producten en diensten, dan moet je slim zijn en je strategieën verbreden. Ga je gang en plaats gepersonaliseerde video’s rechtstreeks op je website. Vergeet niet best practices toe te passen om zoekmachines zoals Google in staat te stellen ze te vinden en te rangschikken.

  1. Overweeg beide te doen

Toen Google in 2006 YouTube overnam ontstond er een belangenconflict waardoor het zowel een uitgever als een zoekmachine werd. Het is daarom geen verassing dat de grote zoekmachines hun eigen informatie liever op YouTube plaatsen dan op andere websites. Ze richten zich op het genereren van verkeer naar dit specifieke platform, zodat ze in staat zijn er geld aan te verdienen. Aan de andere kant, het toepassen van dezelfde strategie op jouw website zodat het je positie verbetert is een goede manier om je droom te verwezenlijken. Er zijn veel retailers die deze tweeledige aanpak hebben toegepast en daarmee ongelooflijke sales resultaten hebben behaald: dus, waarom niet?

  1. Vergeet de sociale websites niet

Met de opkomst van sociale websites zoals Twitter en Facebook hebben veel adverteerders hun marketingstrategie heroverwogen. Velen hebben voor sociale websites gekozen waar zij zich op een specifieke doelgroep richten. Ze plaatsen video’s met relevante informatie en hebben een duidelijke call-to-action. Jij moet deze kans ook benutten. Plaats daarom je gepersonaliseerde video’s op verschillende sociale platforms waar je lezers inspireert en naar je website doorstuurt. Gelukkig onthulde Facebook een speciale sectie voor adverteerders waar ze gepersonaliseerde video’s kunnen plaatsen om een specifieke doelgroep te bereiken. Haal hier je voordeel uit en show jouw merken en diensten!

Dat is het! Plaats je video’s zo veel als je wilt op YouTube, maar vergeet ze niet op je eigen website te plaatsen. Als je je resultaten wilt maximaliseren, ga dan ook voor de sociale websites. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je duizenden, zo niet miljoenen mensen naar je website lokt. Het is tijd om je bedrijf naar het volgende niveau te brengen! Nogmaals… Kijk uit voor privacy gevoelige informatie in gepersonaliseerde video’s.