Gepersonaliseerde video stappenplan

10 april 2017
Gepersonaliseerde video expert

Video is uitgegroeid tot een essentieel marketing campagne component. Sterker nog, onderzoek toont aan dat ongeveer 50% van de bedrijven op dit moment gebruik maakt van video in hun marketing campagnes. In 2017 maakt video naar verwachting 70% van het online consumenten verkeer uit. Maar het is niet te ontkennen: sommige bedrijven doen het beter dan anderen. Wat is het geheim van een succesvolle video-campagne met een echte impact op de kijker? Het creëren van gepersonaliseerde video, die een unieke behoeften, wensen en ervaringen van de klant aanspreekt.

Het verbeteren van uw marketing campagne met dynamische video

In de wereld van marketing, is niet alle content gelijk gemaakt. Dit geldt met name als het gaat om video’s. Terwijl veel bedrijven in de veronderstelling zijn dat het opnemen van video van welke aard dan ook in hun online marketing campagne gewin zal opleveren, is dit simpelweg vaak niet het geval.

Om succesvol te zijn, moeten video campagnes worden gemaakt met de klant in het achterhoofd. Gebruikers waden door een zee van marketing content en willen iets moois, fris, informatiefs, plezierigs, en vooral, wat hun ervaringen, behoeften, levensstijl, of hun dromen en ambities weerspiegeld.

Kort en visueel aantrekkelijke video’s geven de moderne consument precies wat ze willen. Snelle informatie in een vermakelijk format dat niet te veel van hun kostbare tijd in beslag neemt. Video’s hebben een ongeëvenaard bereik: ze zijn gemakkelijk te delen via social media en ze bouwen naamsbekendheid op. Uit onderzoek blijkt dat 7 van de 10 mensen positievere gevoelens heeft ten opzichte van een merk na het bekijken van een voor hun boeiende video.

Voor bedrijven van alle soorten, van kleine tot middelgrote, uitstekende communicatie met de klant, dat is afgestemd op de individuele klant, motiveert de klant om een stap dichterbij het merk te zetten. Ook zorgt het voor onderscheidend vermogen van het merk. Dit is cruciaal voor het succes van een bedrijf.

Een stappenplan voor het creëren van gepersonaliseerde video’s

In deze vier stappen, zullen we je leiden door elk deel van het gepersonaliseerde video creatie proces:

Stap 1: De ontdekking en creatieve proces- Beginnen met het genereren van ideeën voor jouw video campagne, hoe je je op je doelgroep kunt richten, en hoe je een coherente boodschap met een script, visuals en geluid kunt produceren.

Stap 2: Productie en Animatie- Nu dat je je uiteindelijke concept hebt, is het tijd om de werkelijke bestanden te creëren. Van video scenes tot dynamische content audio en de opbouw/vertelling van het verhaal, laten we je zien hoe je jouw concept kunt omtoveren tot iets wat echt gaat leven.

Stap 3: Testen, meten en verbeteren- Zoals bij iedere nieuwe marketing tool, is het essentieel om de effectiviteit van video campagne te testen, vanuit gebruikerservaring oogpunt als ook vanuit de feedback van klanten. AB testen en optimaliseren moet een on-going proces zijn, zodat video’s kunnen worden veranderd en/of verbeterd wanneer nodig.

Stap 4: Rollen en verantwoordelijkheden- De laatste stap schetst de rol van elk lid van het bedrijf en Tuavid team. Een effectieve video campagne kost tijd maar ook mankracht om te voltooien, ieder met zijn eigen talenten en ideeën.

Gepersonaliseerde video is slechts een deel, maar wel een belangrijk onderdeel, van een effectief en coherent marketing campagne, het in kaart brengen van de customer journey in een gemakkelijk en boeiend formaat, terwijl je ook nog eens bezig bent met het opbouwen van relaties met je (potentiële) klanten.