Gepersonaliseerde video: waar moet ik aan denken?

28 april 2017
Gepersonaliseerde video expert

Gepersonaliseerde video: waar moet je aan denken?

Je hebt besloten om gepersonaliseerde video’s te gebruiken en deze in te zetten om de communicatie met je klanten te verbeteren. Maar waar begin je? Hoe weet je welk gepersonaliseerde video platform het beste is? Met welke factoren moet je rekening houden bij het selecteren van een platform? We hebben het besluitvormingsproces makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste overwegingen op een rijtje te zetten. Bekijk onze afwegingen hieronder.

  1. Hoge kwaliteit video

Bij video’s draait alles om uiterlijk. Maak het mooi. Investeer in de visuele kant. Het zal zich uiteindelijk dik terugbetalen. Technisch gesproken wil je trots zijn op hoe je video eruit ziet en wil je dat het gewaardeerd wordt. De gepersonaliseerde video moet een goede weergave zijn van je merk. Je wilt een hoge kwaliteit video in hoge definitie dat interessante animatie en filmische effecten bevat. Een gepersonaliseerde video moet de kijker meenemen op een korte maar krachtige reis en een beroep doen op hun emotionele-, geluids- en visuele zintuigen. Stel je eens voor om een video met jouw naam op een ballon in de lucht of op een auto of een verkeersbord te zien, de ruimte voor creativiteit en het oproepen van emoties is eindeloos.

  1. Creatieve vrijheid voor storytelling

Je wilt je eigen verhaal kunnen vertellen op jouw manier, zonder enige restricties. Het kiezen van de manier voor storytelling dat het beste past bij de waarden en cultuur van je merk en de mogelijkheid om met iedere creatieve partner waar ook ter wereld te kunnen werken, zal je creatieve vrijheid van kunnen profiteren – het vereenvoudigd het videoproductieproces en je kunt werken met ieder gepersonaliseerde video model. Een leverancier die met ieder model kan werken – om je boodschap te communiceren – zal datgene wat je nodig hebt op de meeste effectieve manier leveren. Voor iedere casus zal de beste creatieve aanpak en het meest creatieve bureau beschikbaar moeten zijn. Aanbevolen: samenwerking met een gecertificeerd lokaal creatief bureau of studio(zoals Animotus) dat je moedertaal spreekt en een goed inzicht heeft in je merk en haar visie.

  1. Real-time

Het genereren van gepersonaliseerde video in real-time op het moment dat de gebruiker het wil zien is erg belangrijk. Dit betekent dat de gebruiker up-to-date informatie bekijkt en ook dat je niet hoeft te betalen voor video’s die niemand heeft bekeken. Zeer weinig verkopers zijn in staat om hoge kwaliteit video’s te leveren in minder dan 5 seconden.

  1. Veiligheid

Gepersonaliseerde video’s en informatie gaan hand in hand. De gegevens van je klanten zijn zeer gevoelig en moet te allen tijde vertrouwelijk worden behandeld. Om dit te garanderen moet je een platform kiezen dat ISO 27001 gecertificeerd is. Dit toont aan dat er wordt voldaan aan de internationale standaarden en dat veiligheid strikt wordt gerespecteerd. Bovendien betekent dit dat gegevensbescherming wordt geprioriteerd en voortdurend beheerd, waardoor beveiligingsrisico’s permanent worden geëlimineerd.

  1. Schaalbaarheid

Gepersonaliseerde video’s moeten goed worden uitgevoerd en goed presteren. Sociale video’s in het bijzonder worden onderworpen aan een exponentiële stijging in het aantal kijkers. De meest geavanceerde technologie kan automatisch gegenereerde video’s aan een groot publiek ondersteunen in real-time. Dit kan miljoenen video’s op aanvraag genereren in enkele seconden.

  1. Best practices

Gepersonaliseerde video is een nieuwe manier van communicatie waarin de kracht van visuele storytelling wordt benut. Bij het kiezen van een platform is het niet alleen de technologie waarmee je rekening moet houden, ook moet je best practices -gebaseerd op de rijke ervaring in de sector -bekijken om gepersonaliseerde video’s op de juiste manier te gebruiken. Geloofwaardige leveranciers met ervaring in het opzetten van succesvolle internationale projecten zijn degene die je serieus moet overwegen. Een vertrouwd platform dat je kunt raadplegen voor het inbouwen van gepersonaliseerde elementen in je video –snel en soepel- zal je campagne van de menigte onderscheiden.

Samengevat:

Bij gepersonaliseerde video’s is er geen tweede kans om een eerste indruk achter te laten. Kies je platform verstandig. Vergeet niet dat je focus moet liggen op het maken van een video dat trouw blijft aan je merk en storytelling.