Personaliseren is de toekomst van marketing

12 mei 2017
Gepersonaliseerde video expert

Waarom 90% van de marketingwereld denkt dat personaliseren de toekomst is van marketing.

Iemand met een inbox, een social media feed of zelfs een Wifi connectie, weet precies hoeveel berichten hij of zij dagelijks ontvangt die hun aandacht willen. Het zijn er veel en de meeste berichten hebben geen enkele vorm van engagement.

Een poll heeft bevonden dat ongeveer 75% van alle individuen gefrustreerd zijn met web content dat niet herkenbaar en niet aangepast is op hun specifieke wensen.

Consumenten zijn op de hoogte van personalisatie technologie. Ze maken iedere dag gebruik van websites zoals Bol.com, waar voorkeursproducten worden aangeboden of Netflix waar series en films worden aangeboden aan de hand van je geschiedenis. In essentie is de vraag: ‘’Als het mogelijk is om content te zien wat direct relevant is tot je behoeften, waarom zou je dan overwegen om iets anders kijken?

Experian Marketing Services onderzocht specifiek of interactie verbetert kan worden wanneer personalisatie geïntegreerd is in email campagnes. Uit dit onderzoek is ook geconcludeerd dat personalisatie van promotionele email resulteert in een 29% hogere Unique Confirmed Open Rate (COR) en een verbetering van 41% Unique Click Through Rate (CTR). In het onderzoek stond ook dat over het algemeen een gepersonaliseerde boodschap een 26% hogere COR oplevert.

Wanneer het gaat over online adverteren, voelt 54% van de consumenten zich meer betrokken bij persoonlijke advertenties. 52% vindt persoonlijke advertenties leerzamer, 49% tijdbesparender en 45% gaf aan dat persoonlijke advertenties beter te onthouden. In totaal gaf 78% van de consumenten aan dat ze een persoonlijke tint aan een advertentie prettig vinden.

Met de bovenstaande informatie in ons achterhoofd en het feit dat 2/3 van de marketeers aangeeft dat zij hun gepersonaliseerde advertentie budgetten verhogen om meer op maat gemaakte content aan te bieden, kan er gezegd worden dat er een full-force beweging is richting personalisatie. Met een hernieuwde focus op gepersonaliseerde video marketing dat het beste creatieve kanaal is voor het overbrengen van een boodschap.