Reactiveer je potentiële klanten lijst met gepersonaliseerde video’s

21 maart 2017
Gepersonaliseerde video expert

We weten allemaal dat gepersonaliseerde video’s een van de beste marketing tools zijn. Ze kunnen van belang zijn om voormalige belangstellenden en klanten die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten terug te winnen. Diegene die al lang niets van je heeft gekocht kan nog steeds terugkomen als je de juiste boodschap over weet te brengen. Niet alle belangstellenden zullen daadwerkelijk iets kopen, maar dat betekent niet dat de relatie eindigt omdat ze de eerste keer niets hebben gekocht. Als je een goed gemaakte en gepersonaliseerde video gebruikt, zal je verstelt staan hoe snel je met deze personen in contact kunt komen en succes zal ervaren.

Maak oude potentiële klanten opnieuw geïnteresseerd

Volgens een recent onderzoek, uitgevoerd door ClearFit, werden video e-mail berichten gebruikt om klanten die eerder iets gekocht hadden, maar dat om de een of andere reden nu niet meer doen, te contacteren. De resultaten waren indrukwekkend. Het succespercentage was aanzienlijk gegroeid, met een verhoogde omzet van 0,29% door diegene die de boodschap had ontvangen en een verhoogde omzet van maar liefst 6% door diegene die de hele video had bekeken.

A re-engagement campagne die gepersonaliseerde video’s gebruikt, gaat ver om je te helpen minder actieve abonnees voor je te winnen. De inhoud richt zich specifiek op de doelgroep en biedt hen nieuwe informatie aan over extra voordelen die ze kunnen ontvangen mochten ze besluiten terug te komen.

Hieronder word beschreven hoe je een re-engagement campagne moet lanceren:

  • Ten eerste, segmenteer je lijst

Misschien heb je al je hele contactenlijst gesegmenteerd, maar als je echt wilt dat de inhoud effectief is dan moet je gedetailleerder zijn. Begin bij het opsplitsen van je contactenlijst. Deze moet gebaseerd zijn op het tijdstip dat de verschillende potentiële klanten zich op je email hebben geabonneerd.

  • Creëer nu persoonlijke inhoud om toe te voegen

Je kunt besluiten om een korte animatie video te maken, een unieke voor ieder segment of een one-size-fits-all clip. Als je dit doet, denk aan de doelgroep waarop je je richt en wat die graag zouden willen zien. Zie het als de laatste kans die je krijgt om een impact te maken op potentiële klanten die al lang niets van zich hebben laten horen. Als een vuistregel geldt: betrek ze altijd door het opnemen van een video inclusief een call-to-action.

  • Houd je resultaten bij

Verstuur je inhoud in een systematische manier, zodat je er zeker van bent dat je de resultaten kunt meten. Begin met de meest recente abonnees, ga dan helemaal naar beneden en maak aantekeningen over bijvoorbeeld het aantal websitebezoekers, klachtenpercentage en weigeringspercentage.

Bij het gebruik van een zorgvuldig vormgegeven en persoonlijke videoboodschap bestaat er geen twijfel dat je in staat bent klanten van wie je dacht dat ze je zijn vergeten opnieuw aan te trekken. Door het creëren van een goede boodschap specifiek op hen gericht, zal je een aanzienlijk hoger succespercentage behalen. Vergeet niet de voortgang van de campagne te meten en houdt een oogje op het weigeringspercentage. Op deze manier ben je er zeker van dat je een sales prognose kunt vaststellen evenals de groei van je bedrijf in de nabije toekomst.