Storytelling in gepersonaliseerde video’s

5 april 2017
Gepersonaliseerde video expert

Ieder merk beschikt over een ideaal klantprofiel. De meesten van hen geloven dat de ideale klant iemand is die loyaal is, bereid is om producten en diensten aan te bevelen, erg betrokken is en vaker iets koopt. Wat het ook mag zijn, een merk kan haar ideale klant bepalen. De allereerste stap in het behalen van gerichte groei is het toepassen van de beste marketingstrategieën. Maar een paar vragen blijven hangen: Hoe verhogen bedrijven hun verkoop? Hoe zetten zij een regelmatige beller het beste om in een zogenoemde “digitale-eerste” klant? Het antwoord is simpel. Met behulp van gepersonaliseerde video’s in storytelling!

De grote uitdaging van bedrijven is niet het bereiken van veel personen of het aanstellen van de beste werknemers, nee! Experts zeggen dat de grootste uitdaging ligt in de wetenschap hoe betrokkenheid bereikt kan worden en hoe het vast te houden. Je merk moet het gedrag van de klant beïnvloeden en actie afdwingen. Dit kan worden bereikt door het gebruik van gepersonaliseerde video’s, waar een verhaal wordt vertelt dat aangepast is om de juiste mensen te bereiken en hen betrokken te houden. Resoneer met je doelgroep verder dan een slogan. Des te relevanter je het verhaal kunt maken voor een individu -inclusief een call-to-action-, des te beter jouw merk de gemiddelde klant kan dwingen in het aannemen van jouw ideale klantprofiel.

Mensen zeggen dat foto’s meer dan duizend woorden waard zijn. Dat is zeker waar. Reclame goeroes zeggen dat video’s over de kracht beschikken van beweging, beeld en geluid. Iets wat andere marketingstrategieën niet hebben. Gepersonaliseerde video’s bezitten meer dan deze attributen. Als foto’s meer dan duizend woorden waard zijn, dan zijn deze video’s meer dan duizend foto’s waard! Bedrijven hebben tal van opties om effectieve verhalen in gepersonaliseerde video’s te verwerken. De krachtigste zijn echter die video’s die licht verteerbaar zijn en gemakkelijk te begrijpen. De opgedane informatie moet de klant helpen betere beslissingen te maken en vervolgens je producten of diensten te kopen.

Het gebruik van gepersonaliseerde video’s in storytelling intrigeert kijkers; het wint hun aandacht voor een paar seconden. Denk bijvoorbeeld aan de effectiviteit van Apple advertenties in 2014 met de boodschap “You are more powerful than you think.” De gepersonaliseerde video nam haar doelgroep mee naar het dagelijkse leven van kinderen en ouders, studenten en leraren, dromers en atleten, terwijl het tegelijkertijd een heel beknopte boodschap overbracht over een van hun apps en hoe het iemands leven verbetert. Uit dit voorbeeld kan je duidelijk opmaken dat gepersonaliseerde video’s zich op een bepaalde doelgroep richten en hen betrekken, waardoor de klant zich onderdeel van de ervaring voelt. Apple slaagde er in en heeft hier veel geld mee verdiend. Dit is een kans die je moet pakken en je dromen werkelijkheid kunnen maken.

Door het combineren van de kracht van gepersonaliseerde video’s als een storytelling medium, hebben ondernemers en marketeers de mogelijkheid hun boodschap op hun doelgroep over te brengen, gebaseerd op hun specifieke interesses, huidige gedrag, profiel en soms transactie geschiedenis. Als kijkers een video zien die een originele inhoud en een call-to-action bevat, zal je er zeker van zijn een goede omzet te maken van deze specifieke doelgroep. Het wordt tijd dat je de kracht van video’s inziet en hoe deze je bedrijf naar grotere hoogtes kan brengen!